Mihai Bravu

4/12

Instituție

Societatea Comunală pentru Locuințe Ieftine

Arhitect

D. Ionescu

Directori

Andrei G. Ioachimescu, D. Stoica

Arhivă

Parcelarea a fost proiectată în anii 40 și reprezenta continuarea parcelării Raion pe partea estică a Bulevardul Mihai Bravu. Terenul a fost folosit ulterior pentru construirea spitalului Victor Babeș și a cartierului Cățelu.

Terenul a fost cedat de către Primărie Societății Comunale prin convenția din 28 decembrie 1910 și avea, inițial, 52.000 mp. În anii următori, Societatea a mai achiziționat și restul terenului, în special terenul din apropierea bulevardului Mihai Bravu, pentru a face legătura cu parcelarea Raion. Planurile parcelării au fost întocmite doar pentru acel teren în anul 1941, fiind semnate de arhitectul Dan Ionescu.
Pe locul parcelării Societății de Locuințe Ieftine a fost edificată parcelarea Cățelu, după planurile arhitectului Tiberiu Niga.

Află mai multe despre Societatea de Locuințe Ieftine și parcelările sale în cartea Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină. Parcelările Societății Comunale pentru Locuințe Ieftine București (1908-1948), Studio Zona, 2021. Comenzi: asociatiazona@gmail.com, preț 50 Ron.

Parcelări neconstruite

Ai citit Mihai Bravu. Citește și