Candiano Popescu

2/24

Delimitare

Strada Candiano Popescu

Director

Andrei G. Ioachimescu

An construire

1911

Arhitect

Ernest Doneaud / Ioan D. Trajanescu

Prezent

Arhivă

Locuințele de pe strada Candiano Popescu au fost construite în apropierea caselor de pe strada Lânăriei, în primăvara anului 1911.

Cronologia avizării și istoria parcelării

Societatea a construit primele zece locuințe din anul 1911 pe strada Candiano Popescu, în proximitatea Parcului Carol și a străzii Lânăriei. Sfințescu menționa că arhitectul Ernest Doneaud, șeful Departamentului de Arhitectură al primăriei, a semnat planurile pentru aceste locuințe. Cel mai probabil, Societatea i-a cerut lui Doneaud să modifice unele dintre planurile rezultate în urma concursului din decembrie 1910. Arhitectul a folosit pentru aceste locuințe un stil similar celui ales în cazul caselor de pe strada Lânăriei, caracterizat prin ferestrele cu ancadramente semicirculare și ornamente discrete sub cornișă. Cele două grupuri de câte două locuințe cuplate erau de tipul B1, doar parter. La intersecția dintre străzile Candiano Popescu și Gen. Lecca, Doneaud a proiectat trei locuințe cuplate, cu parter și etaj. Toate cele zece locuințe erau acoperite cu țiglă și aveau lucarne, erau înconjurate de o mică grădină și intrarea în casă se făcea pe fațada laterală. După acest proiect, următoarele planuri de parcelare și de locuințe poartă semnătura arhitectului Ioan D. Trajanescu.

 

Află mai multe despre locuințele-tip de pe strada Candiano Popescu și despre Societatea de Locuințe Ieftine în cartea Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină, Studio Zona, 2018. Comenzi: asociatiazona@gmail.com, preț 50 Ron.