Prima casă, acum 100 de ani

5/18

Echipă

  • Cercetare Andrei Răzvan Voinea
  • Editare Irina Calotă-Popescu
  • Distribuire Mircea Dragomir
  • Foto Andrei Răzvan Voinea

Implementare

2016-2017

Prima casă, acum 100 de ani

Descriere:

Colaborarea cu revista “Magazin Istoric”, cea mai veche și citită revistă de profil din România a constat în publicarea a șase articole despre parcelările bucureștene în paginile revistei în 2016-2017 și distribuirea revistelor cuprinzând articole respective în parcelările de locuințe-tip din București.

Autorii Irina Calotă-Popescu și Andrei Răzvan Voinea au publicat câte un articol referitor la fiecare dintre parcelări, iar „Magazin Istoric” a pus la dispoziția Studio Zona un număr de copii ale revistei pe care le-am distribuit, împreună cu semn de carte, familiilor care locuiesc în aceste parcelări. În total, au fost distribuite aproape 250 de reviste astfel: 60 în parcelarea Aron Mayer, 30 de reviste în parcelarea Ghencea, 25 de reviste în Ana Davila, 40 în Candiano Popescu și Lupească și 28 de reviste în parcelarea Lânăriei, 60 în parcelarea Clucerului. Cu această ocazie, locuitorii din aceste parcelări au putut citi articolele referitoare la istoria parcelării împreună cu celelalte articole din revista din luna respectivă.

Află mai multe despre Societatea de Locuințe Ieftine în cartea Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină. Parcelările Societății Comunale pentru Locuințe Ieftine București (1908-1948), pe care o poți comanda direct la asociatiazona@gmail.com.


Proiecte Finalizate

Ai citit Prima casă, acum 100 de ani. Citește și