Expoziția “Locuirea în parcelările istorice bucureștene”

2/2
Expoziția “Locuirea în parcelările istorice bucureștene”

Începând cu anul 2020, membrii Asociației încep demersurile pentru organizarea unei expoziții despre parcelările bucureștene construite de Societatea Comunală pentru Locuințe Ieftine – București, Casa Construcțiilor, Căile Ferate Române, Regia Monopolurilor Statului. Aceasta va fi cea de a treia expoziție organizată de Studio Zona, după CeFeRe_știi București (2015) și Casa Construcțiilor (2018). Vor fi invitați toți locuitorii parcelărilor unde Studio Zona au distribuit pliante și materiale informative din 2015 până în prezent. Expoziția va cuprinde documente originale din arhivele instituțiilor care au construit parcelări de locuințe pentru funcționarii și muncitorii bucureșteni între 1908 și 1948, documente și imagini din arhivele personale ale locuitorilor. Printre acestea se numără fotografiile din arhiva bisericii Sf. Fanurie, schițe ale sculptorului Ion Dimitriu-Bârlad, un proiect then and now cu fotografiile de arhivă și prezente ale parcelărilor surprinse din același loc, prezentări ale arhitecților și inginerilor care au lucrat la aceste instituții, o machetă cu reconstruirea parcelării Lăzureanu (singura parcelare demolată în anii socialismului de stat), interviuri cu locuitorii din parcelări și imagini video din anii 60 cu parcelările.

Locuitorii și publicul larg pot ajuta la apariția acestei expoziții prin sponsorizări pe platformele de crowdfunding pe care le vom anunța la începutul organizării expoziției.

Află mai multe despre Societatea de Locuințe Ieftine în cartea Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină. Parcelările Societății Comunale pentru Locuințe Ieftine București (1908-1948)

În pregătire

Ai citit Expoziția “Locuirea în parcelările istorice bucureștene”. Citește și