Ateliere

Atelierele de Scriere Academică sunt adresate studenților care studiază arhitectură, urbanism, istorie, antropologie și își conduc cercetarea în domeniul istoriei urbane.

Ateliere au un singur scop: acela de a îmbunătăți cercetarea studenților specializați în istoria urbană și a o conduce într-o direcție academică și editorială. Pe viitor, ne dorim ca studenții să participe în cercetările pe care le inițiem, axate, în special, pe istoria urbană în secolele XIX-XX.
👩‍🎓În primul rând, atelierele se vor desfășura cu maxim 10 participanți și vor dura 6 – 8 ore. Fie vom alege o zi de weekend pentru a le face pe toate la un loc, fie vor fi trei sesiuni de câte 2 ore în zile diferite. Vom contacta fiecare student pentru a hotărî cea mai bună variantă.
👩‍🎓În al doilea rând, studenții sunt încurajați să vină cu o cercetare la care lucrează deja, pentru a lucra direct pe întrebările și neclaritățile voastre legate de redactarea unui articol științific.
Pe termen lung, ne dorim să aducem în echipa Studio Zona cercetători care să dubleze entuziasmul cu o rigoare academică bazată pe:
  • O cunoaștere a resurselor disponibile: arhive, biblioteci, arhive personale;
  • Direcționarea cercetării într-o cheie de înțelegere a istoriei urbane, în care primordiale să fie argumentul și demonstrarea sa, originalitatea surselor, importanța cercetării și încadrarea ei în câmpul academic de cunoaștere, precum și metodologia sau teoria.
  • Eleganța și coerența exprimării și importanța dialogului cu cititorii;
  • Integrarea corectă a surselor în narațiune, evitarea plagiatului și folosirea corectă a aparatului critic și a bibliografiei;
  • Metodologia cercetării pe teren și a interviurilor;
  • Cunoașterea articolelor/cărților bine scrise care pot servi drept exemple.
În plus, participanții vor primi și cartea „Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină (1908-1948) și un suport de curs cu cele mai importante tips & tricks. Ateliere vor fi ținute de către Andrei Răzvan Voinea, istoric de arhitectură. Atelierul este dedicat în special studenților (indiferent de anul de studiu), dar pot participa și alți cercetători care doresc să își îmbunătățească scrisul. Dacă nu sunteți siguri, vă rugăm să trimiteți în prealabil un mail la asociatizona@gmail.com pentru a înțelege mai bine cercetarea voastră.
Cum se fac înscrierile? Prin achiziționarea pachetului Arhitectural din linkul de mai jos.