Maior Giurescu

23/24

Delimitare

intrarea Scorțeni

Director

Andrei G. Ioachimescu

Arhitect

Dan Ionescu

An construire

1939

Prezent

Parcelarea Maior Giurescu a fost construită pe un teren vândut de către Primărie pe baza Convenției din 1910 și se găsea pe Splaiul Independenței, în apropierea parcelării Verzișori.

Cronologia avizării

În aprilie 1939, Societatea Comunală trimitea Primăriei solicitarea pentru autorizarea parcelării, pe terenul din strada Apele Minerale, colț cu strada Nouă, ce debușează în Splaiul Unirii. Primăria menționa că „pe ambele străzi se găsesc apă, canal, lumină electrică, trotuare și pavaje de bolovani”. În parcelare Societatea a construit doar patru locuințe cuplate, iar planurile locuințelor, semnate de Dan Ionescu, erau similare cu cele din Panduri și Echinocțiului.

Află mai multe despre parcelarea Maior Giurescu și Societatea de Locuințe Ieftine în cartea Idealul locuirii bucureștene: familia cu casă și grădină. Parcelările Societății Comunale pentru Locuințe Ieftine București (1908-1948)